luni, 9 februarie 2015

termeni folosiți în publicarea de articole

Bine v-am găsit pe blogul firmei albaNET computer SRL!

Probabil că ați ajuns aici de pe pagina noastră www.netcomputer.ro

În primele postări vă propun să detaliem o parte din termenii folosiți la publicarea de articole pe internet. Aceștia sunt: feed, permalink, podcast, blogroll și crawler.

Așadar, să începem răspunzând la întrebarea: ce este un feed?
În traducere, ar însemna un flux web. Practic este doar un ambalaj, un format pentru datele publicate pe internet, date care curg, așa cum ne sugerează denumirea tradusă în limba română, adică se actualizează frecvent.


La ce folosim feed-urile?
Aceste fluxuri de date permit cititorilor fideli ai paginilor de internet pe care publicăm articole (bloguri) să primească informații despre fiecare actualizare a conținutului nostru.

Cum se face această actualizare?
Se folosește un software numit feed reader sau agregator. Spre exemplu, Google a renunțat la folosirea propriul său Google Reader, propunând soluții third-party și utilizează în prezent doar un feedburner. 

Ce trimitem prin feed-uri?
Printr-un astfel de flux se trimit extrase din, sau simple linkuri spre paginile noastre (bloguri sau pagini web) de unde provine conținutul.

Cum procedăm, practic?
Publicăm un link spre fluxul nostru, la care cititorii se pot abona folosind softul agregator despre care vorbeam. Acest soft poate fi unul accesat online sau altul descărcat în computerul lor.

Uzual se folosește pentru a semnala un feed iconul de mai jos:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu